De omgeving van Brabantse Wal

Een unieke gelegenheid voor natuurliefhebbers en avonturiers

initial image

Sfeervolle uitstraling en allure

Op de grens van Bourgondisch Noord-Brabant, het mooie Zeeland en onze zuiderburen België ligt het natuurgebied de Brabantse Wal. Verspreid over de gemeenten Woensdrecht, Bergen op Zoom, Steenbergen en Roosendaal komen natuurschoon, culturele evenementen en monumenten op een indrukwekkende manier samen.

Het bruisende Antwerpen is te bereiken binnen twintig minuten, maar ook uitwaaien aan de Oosterschelde of genieten van culturele steden als Gent, Breda en Rotterdam is hier nooit ver weg. En dan heerlijk de dag afsluiten met een terrasje aan de strandboulevard van Bergen op Zoom of in het historische centrum. Hoe heerlijk is dat?

De Brabantse Wal biedt een unieke belevenis voor natuurliefhebbers en avonturiers. Wandelen, fietsen, paardrijden en golfen, het zijn zomaar wat sportieve mogelijkheden in het gebied van de Wouwse Plantage en de wijde omgeving. Ontvlucht de dagelijkse drukte en beleef een oase van rust tussen de paarse heidevelden, de mooiste bossen of aan het water.

Landal Brawal - in de Brabantse Wal - Terrasjes Antwerpen

Een geschenk voor natuurliefhebbers

De Brabantse Wal is een aantrekkelijk natuurgebied voor wandelaars, fietsers, watersporters en ruiters. Het biedt water- en natuurliefhebbers volop mogelijkheden door de variatie in de landschappen. Van heide en bosgebieden tot vennen en moerassen. Ontdek de dichtbegroeide bossen van Landgoed Lievensberg, Landschapspark De Bergse Heide, de rust van de Dintelse Gorzen of de kleurrijke heide van Grenspark Kalmthoutse Heide.

Fietsen door het prachtige Brabantse land

Een ervaren mountainbiker of een toerfietser kan zijn geluk niet op in dit natuurgebied. Er is een fietsroutenetwerk uitgestippeld over het gehele gebied. Een eigen route samenstellen is daarom mogelijk. Liever niet het heft in eigen hand nemen? Dan bestaat een fietstocht met gids ook tot de mogelijkheden.

initial image

Geïnteresseerd?

MELDT U AAN

Bent u geïnteresseerd in één van de recreatiewoningen in Brabantse Wal?
Meldt u zich dan aan voor meer informatie.

Landal Brawal - Omgeving

Er op uit!

De mogelijkheden in de omgeving van Brabantse Wal zijn legio. Of je nu een natuur-, cultuur-, of activiteitenliefhebber bent, of het liefst een lekker terrasje pakt, het kan allemaal in de omgeving.

LANDGOED MATTEMBURGH

Mattemburgh is één van de meest bijzondere landgoederen van Brabant en gelegen op een plaats waar de hoge zandgronden over gaan in de veel jongere zeekleigronden. De prachtige tuin werd in de periode 1843- 1878 aangelegd: eerst de Engelse tuin rond de villa, later de binnentuin en daarna de fraaie Franse tuin met Orangerie.

WATER

Ervaar het water in de Brabantse Wal door een middag te suppen, kanoën, een zeiljacht of sloep te huren, op de Binnenschelde of Steenbergsche Vliet. Veel van de omgeving zien op het kabbelende water? Stap dan aan boord van het veerpontje en vaar langs vijf mooie plekken plekken: Dintelsas/Dintelmond, Heijningen, Ooltgensplaat, Galathese haven en Benedensas. Om het echte vakantiegevoel af te maken, is de bar aan boord open voor een hapje en een drankje.

KIDS

Een speurtocht door de stad Bergen op Zoom, klauteren tussen de bomen in Klimbos Brabantse Wal of op blote voeten het bos ontdekken? Dit en nog veel meer leuke activiteiten rondom Brabantse Wal. Ga op avontuur in de West Brabantse Waterlinie met de gratis WBWL-Explorer App. De route loopt dwars door het centrum van Bergen op Zoom, dus je komt ook langs alle leuke winkeltjes, speelfonteinen, terrassen en twee ijssalons!